کشاورزی و اقتصاد مقاومتی

ساخت وبلاگ
 


کشاورزی و جایگاه ویژه آن در راستای نیل به اهداف  اقتصاد مقاومتی


کشاورزی از  مهمترین شاخصه  فعالیتهای اقتصادی در گیلان است.؛زندگی و معاش بخش وسیعی از مردم این استان از طریق فعالیت های کشاورزی تامین میگردد.
تولیدات کشاورزی گیلان بسیار متنوع و برخی از محصولات آن در مقیاس ملی از اعتبار و اهمیت ویژه ای برخوردار است.
تقریبا در تمامی منابع تحقیقی و سفرنامه های گیلان از کشاورزی و محصولات این سرزمین سخن رفته؛تردیدی هم نیست که اساس اقتصاد گیلان بر فعالیتهای کشاورزی و امور مربوط به آن استوار است.


محصولاتی که در گیلان به دست می آید هم به مصرف خانوارهای روستایی میرسد و هم به بازار عرضه میگردد؛ از این رو کشاورزی گیلان برای تولیدکنندگان آن هم ارزش غذایی و هم ارزش تجاری دارد. این دو ویژگی مهمترین انگیزه ای ست که کشاورزی را در این استان پویا و  با ثبات نگه داشته است.محصولاتی مانند برنج؛چای؛زیتون و بادام زمینی را میتوان هویت اصلی زراعت استان به شمار آورد.
برخی محصولات دیگر که در گیلان کاشت میشوند هرچند در مقایسه با کل کشور رقم قابل ملاحظه ای نیست؛اما در استان از نظر مصرف داخلی اهمیت شایانی دارد ؛محصولاتی از قبیل : پاچ باقلا ؛ باقلا مازندرانی؛ لوبیا سبز؛  برگ سیر؛  انواع سبزیجات برگی و غده ای و ....که همواره جایگاه ویژه ای در بازارهای هفتگی گیلان داشته و عرضه آن بعنوان محصولات بومی و منطقه ای مورد توجه مصرف کنندگان و کردشگران دور و نزدیک میباشد.از این حیث میتوان بازارهای هفتگی را محل مناسبی برای رونق اقتصاد خانوار کشاورز گیلانی محسوب نمود.


تک محصولی و خرد بودن اراضی کشاورزی در گیلان و متعاقب آن عدم کفاف درآمد حاصل از اراضی کشاورزی مهمترین معضل و آسیب کشاورزی استان است که بعضا باعث رهاسازی اراضی کشاورزی می گردد.هرچند سیاست های ترویجی جهاد کشاورزی در سالهای اخیر اغلب منجر به استفاده بهینه از اراضی؛ کشت مجدد ؛  فعالیتهای جنبی کشاورزی و به عبارتی دیگر چند پیشه گی کشاورزی در گیلان گردیده است؛ که قسمت اخیر (چند پیشگی کشاورزی) نیاز به تاکید و تایید مدیران کشاورزی استان با اعمال سیاست های تشویقی و ترقیبی دارد.
فعالیت های جنبی کشاورزی از قبیل پرورش دام و طیور؛ کاشت محصولات باغی؛  پرورش ماهی (بصورت متراکم)؛ پرورش قارچ و ..... در تامین هزینه های خانوار روستایی ؛ تثبیت اشتغال و ایضا ایجاد اشتغل حاِئز اهمیت ؛ توجه و توسعه آن ضروری بنظر میرسد.
چند سالیست که طرح اقتصاد مقاومتی در کشور مطرح و مقام معظم رهبری سفارش به اجرای سیاست های کلی نظام در راستای تحقق این شعار را  دارند.کما اینکه در نامگذاری سالهای اخیر معظم له به اقتصاد مقاومتی – اقدام و عمل (سال95) و اقتصاد مقاومتی – تولید و اشتغال (سال اخیر) تاکید و توصیه اکید ایشان به دولت مردان توسعه؛ تقویت و حمایت از تولید کننده داخلی میباشد.

    دستگاه لیبرا - خرمنکوبی و بسته بندی کاه و کلش بطور همزمان -ساخت مخترع گیلان آقای صالحی


نظر به اینکه بخش کشاورزی سهم قابل توجه ای از اشتغال استان را به خود اختصاص داده (28 درصد) و تولیدات کشاورزی استان (اعم از کشاورزی؛ دام؛ طیور؛ شیلات؛ باغبانی و ....) بسیار متنوع و قابلیت های کشاورزی شهرستانهای استان بسیار متفاوت و در خور توجه میباشد ؛ میطلبد مدیران و سیاستگذاران ارشد استان نگاه ویژه ای به بخش کشاورزی داشته و در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی علی الخصوص افزایش تولید ملی؛ تخفیف معضل اشتغال و بیکاری فزاینده استان؛ از ظرفیت های مغفول و بلا استفاده کشاورزی استان بیش از پیش استفاده نمایند.


بی شک گستره فعالیت های کشاورزی استان گیلان قابلیت های فراوانی در عرصه تولید و اشتغال دارد که امید است با اجرای سیاست های تشویقی و حمایتی ؛منجمله تسهیل در صدور مجوز و پرداخت تسهیلات  سهل الوصول شاهد رونق بیش از پیش این بخش مهم و حیاتی و تحقق شعار و اهداف اقتصاد مقاومتی باشیم.

مرکز جهاد کشاورزی بخش سنگر...
ما را در سایت مرکز جهاد کشاورزی بخش سنگر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2sangar-jahad8 بازدید : 128 تاريخ : شنبه 31 تير 1396 ساعت: 9:01